Amikor a Ouija tábla használata gyilkosságot eredményezett

Már több cikk született a blogban, ami a Ouija tábla veszélyeiről szól, hogy mögötte démoni erők bújnak meg, és akár megszállottság is lehet a vége. Ebben a cikkben gyilkosságok kötődnek a tábla használatához. 


Carol Sue Elvaker tragikus esete


Az oklahomai Carol Sue Elvakernek nem volt priusza, és nem küzdött pszichés problémákkal sem, de 2001 egy sötét éjszakáján megölte Brian Roachot a vejét. Elvaker azt állította Ouija táblát használt, amin keresztül azt az üzenetet kapta, hogy a lányának a férjét megszállta a gonosz lélek és meg kell ölni. Miután álmában agyonszúrta, saját vére ellen fordult: a saját lányát és az unokáját bekötötte a kocsiba, hogy majd megöli őket balesetet okozva. Szerencsére senki sem halt meg, de Elvakernek eltört mindkét bokája, és ez sem akadályozta meg abban, hogy meztelenül berohanjon az erdőbe - azt állította, hogy az a gonosz lélek aki Brianben volt megszállta őt. 

"Tudja ki vagy"


Gary Gilmore-t halálra ítélték, miután bevallotta, hogy 1977-ben Utah-ban megölt két embert. A védekezése egészen egyedi volt. Azt állította, hogy az anyja Bessie kapcsolatba lépett egy démonnal a Ouija táblán keresztül, ami szerencsétlenséggel átkozta meg az egész családját. Gary nagynénje megbénult, egy másikat megöltek. Bessie anyósa Fay szeánszot tartott, hogy megtapasztalja a természetfelettit, és félig megőrült. Bessie azt állította, hogy éjszakán valami "természetfölötti dologra" ébredt ami az ágyában volt, és pont ekkor lépett be Fay a szobába aki felsikoltott: "Tudja ki vagy". Gary rémálmai fiatalon kezdődtek, és az összes gyilkos viselkedését a generációs démon okozta. 1977-ben golyó által kivégezték. 

Elment megölni az apját


A Ouija táblával való játék nem modern jelenség. 1890-ben találták föl, a kíváncsi játékosok több mint 100 éve próbáltak kapcsolatba lépni a halottakkal. 1933-ben Dorothea Turley és 15 éves lánya használták a táblát. A szellem kapcsolatba lépett velük, és a táblán keresztül azt üzente öljék meg Dorothea férjét Ernestet. Azonban az nem volt elég, hogy Ernestnek meg kell halnia, Mattie-nek kell megölni az apját. Azt mondta neki, hogy a "táblának nem lehet ellentmondani." Dorothea utasította a lányát, hogy egy sörétes puskával ölje meg az apját, ő belehalt sérüléseibe a kórházban. Mattie-t nevelő intézetbe helyezték amíg 18 éves nem lesz, de nem tudni utána mi történt vele. A Turley eset volt az első, amit a Ouija tábla miatt lett ismertté. 

Baba


Minden Ouija tábla eset vicceskedéssel kezdődik, aztán gyorsan horrorisztikussá, véresen komollyá válik. A Reddit portálon az ijesztő paranormális szekcióban egy felhasználó Jake Nichols visszaemlékezett arra, amikor az unokatestvére és az ő családja használta a Ouija táblát. Mielőtt belekezdtek, eltávolítottak egy kísérteties babát az alagsorból, és átvittek egy másik szobába arccal lefelé. Aztán a tábla kiadott egy számsorozatot, amit Jake unokatestvére felismert, mint a saját egészségbiztosítási számát, amit a táblán kívül senki más nem tudott. A szellemet arra kérték, hogy azonosítsa magát, és a tábla a következő szót betűzte ki: BABA. Jake és barátai átrohantak a szomszédba, ahol azt látták, hogy a baba a szoba közepén áll. Természetesen elégették a táblát- és remélhetőleg a babát is. 

A durham-i kutyás gyilkosság


A Durham megyei lakos Paul Carroll nem gondolt arra, hogy 2014 szentestén Ouija táblát fog használni, hogy kapcsolatba lépjen a halottakkal. És működött. Carroll azt mondja, egy gonosz szellem megszállta a család kutyáját Mollyt, így ő megfojtotta, feldarabolta és a lefolyóba öntötte. Carrollt akinek tanulási nehézségei vannak, letartóztatták majd vád alá helyezték, végül felfüggesztett börtönt kapott, azonban a történet itt nem ért véget. Csak egy héttel Paul bűnösségének kihirdetése után a felesége Margaret, és a lánya Katrina, ugyanazt a Ouija táblát használta. Ekkor a tábla azt mondta nekik meg fognak halni. Másnap az anya és lánya gyógyszer túladagolást szenvedett el, és kigyulladt a házuk. Túlélték a tüzet, majd Margaretet és Katrinát bebörtönözték négy évre annak ellenére, hogy ők állították a Ouija tábla tette ezt velük.  

Forrás: 
https://uk.movies.yahoo.com/5-terrifying-real-life-ouija-board-stories-093923946.html

Megjegyzések