Népszerű angyalok és az okkultizmus




Annak a felmérése hogy melyek az okkultizmusban használatos legnépszerűbb angyalok, meghaladja lehetőségeinket, így csak a lényegesebbeket mutatjuk be. Az Angyali Bölcsességben arra ösztönzik az embereket, hogy használjanak mantrákat, mandalákat, sámáni technikákat, kapcsolatfelvételt valaki állati energiájával (ez egy szellemi vezető aki állati külső formájában jelenik meg), csakrák manipulációját, és szellemi gyógyítást.
Az Angyali Üzenetek kártyával az emberek megtanulják elfogadni a kapcsolatot a halállal. A Teremtés az Angyalokkal-ban az embereknek azt mondták:"Az álmok ideje a szellemi idő, nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy játsszunk az angyalokkal... Lehetővé teszi az angyaloknak, hogy értelmezzék az álmaidat."
A Bennünk az Angyalok-ban, az angyalok azt mondják az embereknek, hogy a velük való kapcsolatfelvételhez szükséges a módosult tudatállapot. Az angyalok támogatják a New Age gyógyítást és az okkult holisztikus gyógyító technikákat.

A teozófus és spiritiszta Geoffrey Hodson könyvei népszerűek angyalos körökben. 1924-ben Hodson kapcsolatba lépett egy "angyallal", aki magát "Betheldának" hívta, megadott neki egy fél tucat könyvre való anyagot, beleértve a népszerű Az Angyalok Testvérisége és az Ember és az Istenek Királysága címűt. A Tisztánlátó Nyomozásokban ezt írja: "Magam is megerősítem, hogy ezek a természetfeletti tartományok számtalan nem fizikai lényt tartalmaznak, mint az angyalok és a természeti lényeket..." Ezeknek az "angyaloknak" a tanítása támogatja a teozófiai okkultizmust, nem a bibliai igazságot. A népszerű angyalok támogatják a szellemidézést, a halottakkal való kapcsolatfelvételt jóslás céljából és az okkult mágiát.

Az egyik esetben, ahol az angyalokkal démonokhoz hasonlóan mágikus rituáléval teremtettek kapcsolatot, azt mondták az embereknek :"Te is használhatod ezt a technikát, hogy elkerüld azokat embereket akiktől félsz és akiket utálsz. Ha használod ezt {mágikus} a táskát, ismételd meg a kijelentést, 'Nincs olyan személyiség az univerzumban: Aztán rakd a táskába annak a nevét akiről szó van.

Számos népszerű angyal buzdít az automatikus írásra, diktálásra vagy beszédre, hogy kiadd és forgalomba hozd az üzeneteiket. Például Karen Goldman, az Angyal Hangok és az Angyal Könyv szerzője, hiszi hogy "az angyalok irányítják és vezetik az írásait." A Sedona Method Release Technikát használta, hogy kapcsolatba lépjen a "belső angyallal" aki most irányítja az írásait. Sally Sharp, az Angyalok Vonzásának 100 Útja szerzőjét szintén az angyala vezette rá az automatikus írásra. Meredith L. Young-Sowers azt írja: "Több mint egy évtizede megtapasztalom az angyali jelenlétet, aki magát csak mint Mentort írja le, ami "tanárt" jelent. A Mentor számos tanítása egy könyvben található meg.

Rosemary Ellen Guiley, a Könyörület Angyalai és számos okkult és misztikus könyv szerzője, mint a Boszorkányok és Boszorkányság Enciklopédiája, a Misztikus és Paranormális jelenségek Harper Enciklopédiája, visszaemlékszik, hogy az életét egy láthatatlan jelenség irányítja, akit ő angyalként jellemez, aki egyengette a karrierjét:

Évekkel ezelőtt éreztem irányító lények jelenlétét az életemben... A kezdettől fogva úgy éreztem ezek segítő lények, "angyalok" voltak, ezért  is így neveztem őket... Az angyalokkal kapcsolatos legerősebb megérzésem a munkámmal kapcsolatos, író vagyok... Úgy érzem az angyalok számos módon könnyítik meg a munkámat... Segítenek és befolyásolnak az angyalok. Hálás vagyok a segítségükért, és a napi meditáció során elismerem őket. Az angyalok kisebb csoportját érzem folyamatosan magam körül, ahogyan kapcsolatban vannak a magánéletemmel és a munkámmal. További angyalok csatlakoztak hozzájuk, akik a körülményektől függően jönnek-mennek... Amikor elkezdtem dolgozni a Könyörület Angyalain, akkor az angyalok nagy számban voltak jelen. Úgy tűnt egész kis sereg van a vállam fölött, hogy felmérjék a különböző hatásokat... Az írás mellett előadást tartok és érzem egy "beszélő angyal" útmutató jelenlétét... Érzem a jelenlétét. Ő segít nekem a szervezésben és a megbeszéléseken.

Guiley "beszélő angyala" Plato", aki valóban rajta keresztül beszél, ami nagyban hasonlít a mai prominens New Age vezetőkhöz:

Ahogy elkezdtem a beszédemet, határozott változást éreztem a tudatomban, mintha egy részem átkerült volna a másik oldalra. Ezen kívül egy láthatatlan jelenlét súlyát éreztem a vállamon, mintha egy lény ült volna ott... Két órát beszéltem mindenféle jegyzet nélkül és fogadtam a hozzászólásokat a hallgatóságtól. "Te még nem tudod, de született tanár vagy!" Az idő előrehaladtával már tisztában voltam ezzel a tudatváltozzással, amikor megbeszélést tartottam. Alkalmanként egy tisztánlátó odajött hozzám előadás után és azt kérdezte, hogy tisztában vagyok azzal, hogy egy angyal áll az oldalamon. "Igen"-feleltem. "Ő az én beszélő angyalom."

Ez azt sugallja, hogy ez egy jó üzlet, vagy talán több annál, az angyalos irodalom maguktól az "angyaloktól" van. De akkor mi az a terület amit még nem szőttek át a bukott angyalok? Az asztrológia és egyéb jóslások, mágikus szertartások, médiumok, boszorkányok, sátánizmus, a psziché fejlesztése, és a sámánizmus mind tele van bukott angyalokkal és a megtévesztéseikkel. A Harper Enciklopédiája a Misztikus és Paranormál Jelenségekben megjegyzi:"A New Age okkult és vallásos hitvilágát az angyalok hozták vissza a köztudatba. Ők vázolták fel az asztrológia karmikus vonatkozásait, a csatornázott elmélkedést, és azt mondták létezik a szellemvilág. Az angyali erőket meghívhatjuk mágikus rituálék, egyéb mágikus rendszerek és a boszorkányság által."  
        

Ez a szöveg azt állítja:"A népszerű nézet szerint az angyalok jóindulatú lények és különböznek a démonoktól... Valójában a démonok elsődleges célja az emberek összezavarása azzal kapcsolatban, hogy kik ők és milyen tevékenységet folytatnak. Ha az emberek meg vannak arról győződve hogy az okkult az angyali, akkor sokkal inkább hajlandók kísérletezni. Ennek eredményeként az emberek nagy száma aki kapcsolatot létesített az angyalokkal, lassan de biztosan az okkultizmus felé halad."

Talán az a leginkább aggasztó ezzel kapcsolatban, hogy az "angyalok" kifejezetten reménykednek abban, hogy elérjék a  gyerekeket. Például az Angyalok Köre szerzője fölött egy szellem átvette a hatalmat, aki automatikus írásban azt mondta neki:"Én vagyok Mihály arkangyal és mi együtt megmentjük a gyerekeket." A végeredmény a Kis Angyalok Könyvei c. sorozat volt, ami megkísérli, hogy a gyerekek okkult meditáción keresztül meghívják az angyalukat.

A népszerű angyalok elég aktívak a különböző jóslásokon keresztül. Ezek az emberiséggel egyidősek, beleértve olyan ősi jósdát is mint a Delphi (amin keresztül a "szellemek" vagy istenek beszéltek), az I Ching, tarot kártyák, rúnák, és az Ouija tábla. Jósolni lehet szinte mindennel a madarak és állatok viselkedésétől kezdve a koponya kontúrjain keresztül, a tenyéren és egyszerű pontokon át a botokig.

Ma az angyalok már az üzleti jóslás körében is benne vannak. Alma Daniel, Timothy Wyllie, és Andrew Ramer szerzőktől a Kérdezd az Angyalod-ban feltaláltak egy öt lépésből álló eljárást amit GRACE folyamatnak hívnak, a jóslásban "Angel Oracle-nek" neveznek, ami lényegében egy három pakliból álló kártya. Az első sor kártya négy arkangyal, a véletlenszerűen kiválasztott kártya megmutatja a kapcsolatot a kreatív álommal vagy az adott angyal problémamegoldó lehetőségeivel. A második sor kártya 16 angyalt tartalmaz. Amikor ezekből egyet kiválasztasz, akkor "aktiválja" azt az angyalt aki segít a személynek választani a harmadik sor kártyából, melyek 24 tevékenységet vagy helyzetet tartalmaznak. Amikor ezeket kiválasztották, a személynek követnie kell a kártya utasításait tudván, hogy a második sor kártya angyala vezetni és irányítani fogja, hogy eleget tegyen a harmadik kártya követelményeinek.

Egy másik jóslási forma az "Angyak Kártyák", ami egy társasjátékot tartalmaz aminek a neve az "Átalakulás Játéka" Akkor jött létre amikor a szerző a skóciai New Age Findhorn közösségében volt. A játék célja továbbá az angyalokkal való kapcsolatfelvétel, a jövő megjóslása, és a "magasabb" tudat elérése.

Jós leckéket találhatunk még az Angyali Üzenetek Kártyái: A Szellemi Felfedezés Jóslási Rendszerei c.könyvben is, ami egy magát "Mentornak" nevező szellemi vezetővel együtt készült. Ebben a rendszerben virágok képeit tartalmazó kártyák vannak, melyeket az angyalok a személy szellemi növekedéséhez használnak. A kártyák úgy működnek mint egy élő ima, hogy megoldja a problémáinkat, fejlessze a belső bizalmunkat, megerősítsen minket, és megújítsa illetve felébressze a szeretet spirituális energiáit... Az angyali üzenetek kártyák isteni ihletésű eszköz saját magunk felfedezéséhez és ... mind a személyes mind a bolygó átalalakulásának magját hordozzák.

Bármilyen jóslási módszert használsz is, az okkult W.B. Crow szavai szerint "majdnem mindig veszélyes." Ez a következtetés az alapja a mi gondolkodásunknak is, mert a jóslás út a démonok felé, a megszerzett információ gyakran rossz tanács, és mert arra ösztönzi az embereket hogy olyan rossz döntéseket hozzanak, amiket máskor nem tennének meg.

A népszerű angyalok a channelingben is jelen vannak. A channeling "szellemi vezetők" milliárd dolláros amerikai üzletet jelent. Azonban az angyalok becsatornázása nem különbözik a szellemi vezetők becsatornázásától. Mindkét esetben egy megszálló szellem van jelen, ami olyan mintha valaki médiumként működne egy szeánszon. Emiatt van az, hogy az üzenetek és a jelenségek az angyali csatornázásban és a médiumiban megegyeznek. Mégis a legtöbb angyali channeler azt állítja, hogy van különbség a becsatornázott entitás tekintetében. A médiumok azt mondják, hogy az ismert halottakat csatornázzák be ami különbözik az angyali csatornázástól, akik spirituálisan sokkal fejlettebb életformák. A spiritiszta Meredith L. Young-Sowers (korábban említettük) azt állítja:"Az angyalokkal való beszélgetés, a channeling természetes elterjedésének a jelensége a késő 1970-es, 80-as években kezdődött..." De akár angyaloknak nevezzük ezeket, akár szellemi vezetőknek vagy halottaknak, lényegében ugyanarról a démoni megszállásról van szó, ami a démonok céljainak elérése érdekében történik.

A szellemi vezetők és az angyalok elég gyakran kapcsolódnak az irodalomhoz. "Mindnyájunknak vannak szellemi vezetői, angyalai, akik elvezetnek bennünket a tudás és a tudat magasabb szintjére... A vezetőink fizikailag is megjelenhetnek az álmainkban, a meditáció során, vagy szellemi tanácsadó formájában vagy tanárként akivel váratlanul találkozhatunk.. [mondja az olvasó] 'Nyitott vagyok a szellemi vezetőimre és üdvözlöm őket szeretettel, várakozással és csodálattal. "

A katolikus Roseann Cervelli azt állítja, hogy angyalokat csatornázott be több mint egy évtizede az otthonában Martinsville-ben, New Jersey-ben, és néhány cikket jelentetett meg a Szeretet Hangjában. Hogyan kezdődött? Miután katolikus lett és erős kötődés alakult ki a spiritualitás iránt, megtanulta  a médium és spiritiszta Edgar Cayce transz kinyilatkoztatásait. Megtanulta még a szellemi gyógyítás módszereit és gyakorolta a "Krisztus tudatot". Végül megkapta a kézrátételt egy katolikus lelkésztől aki a szellemi vezetője lett. Amikor rátette a kezét Cervellire, akkor valamiféle szellemi nyitottságot tapasztalt. "Ezután a következő évben a pappal és hasonló gondolkodású emberekkel tanultam együtt. Szerettem volna valami misztikus tapasztalatot szerezni. Elértem az egységet és a meditatív állapotot... Ezek voltak az első tapasztalataim spirituális energiával, nagyon szerető és megragadó volt."

Végül találkozott egy médiummal aki egy "Matthew" nevű szellemet idézett meg. "Matthew" okkult tanácsadása után Cervelli egy lelki kinyilatkoztatás által fejlődött, melynek során "energiát" küldhetett a fején keresztül. Automatikus íráson keresztül megalkotta a Szeretet Hangjai művet. "Matthew" után egy "Elliott" nevű szellemmel találkozott, majd később egy entitás így mutatkozott be neki:"Az én nevem John, és el kellett jönnöm, hogy megtanítsalak téged az önszeretetre. Amikor "Matthew", "Elliott" és "John" úgy döntöttek elhagyják őt, azt mondták Cervellinek, hogy most már egy csoport angyal van benne. És azóta is "angyalokkal" van becsatornázva. Az ember csodálkozik azon hogyan tudja elmondani a különbséget.

Ilyen módon ezeknek az "angyaloknak" az üzenetei szeretnék tájékoztatni az embereket, hogy "Mi nem vagyunk különállóak Istentől. Mi vagyunk az Isten... Nem csak hogy Isten bennünk van, de Ő mi vagyunk. "               
Forrás:
https://www.jashow.org/articles/new-age/popular-angels-and-the-occult/

Megjegyzések