Angyalmágia, angyalok megidézése



Több mágiával foglalkozó weboldalon olvasható, hogy felvehetjük a kapcsolatot az angyalokkal. Megidézhetjük őket és "szolgálatunkba állíthatjuk" az angyalokat. Konkrét leírást is kapunk, hogy mit kell tenni. Gyertyát gyújtunk, elindíthatunk valami kellemes zenét, le kell rajzolni a megfelelő szimbólumot és az angyal nevét többször kimondva megidézni. Könyvekben és más forrásokban meglehetősen sok angyal nevet felsorolnak. Nekem túl soknak is tűnik. Elfogadott és hiteles keresztény könyvekben jó ha 10 (vagy kevesebb) angyal nevét ismerhetjük meg. Akkor kérdem én honnan lett a többi? Ellenőrizte már valaki hogyan szaporodtak meg az angyal nevek ennyire? Valóban mind a világosság angyalának neve? Ugye, kevesen vennék a fáradtságot erre. Az ismert nevek rendben lennének, de az ismeretlenek?


Angyalok léteznek, Isten teremtette őket, egy részükből ördögök lettek akik fellázadtak Isten ellen.
Az angyalok "funkciója" többrétű lehet. Vannak akik Istent dicsőítik, vannak akik az embereket segítik (pl. őrangyal), vannak akik valamilyen egyéb feladatot látnak el. Gábriel amikor átadta a Szűzanyának Isten üzenetét vagy Mihály aki letaszította a sátánt/Lucifert az égből, stb.
Az angyalok elsődlegesen Isten szolgálják, az Ő dicsőségére és segítségére vannak. Teljesen szellemi lények, akik folyamatosan látják Istent és ami nagyon lényeges, teljesen Isten fennhatósága alá tartoznak. Semmit sem tehetnek Isten engedélye nélkül. Pl. az őrangyalok nem jelenhetnek meg csak úgy magunktól nekük, hogy lássuk őket és boldogok legyünk. Isten kegyelméből van erre lehetőség.

Az angyalokhoz lehet imádkozni, kérhetjük a védelmüket vagy közbenjárásukat Istennél. Az őrangyalhoz imádkozhatsz, hogy védelmezzen meg minden bajtól, hogy imádkozzon a lelki üdvösségedért. Szent Mihály arkangyalhoz imádkozhatunk, hogy védjen meg minket a sátán cselszövéseitől, stb.

A fentieket figyelembe véve nem gondolom, hogy az angyalokat csak úgy kényünk-kedvünk szerint meg lehet idézni. Nem hiszem, hogy mi emberek az akaratunkat rájuk tudnánk kényszeríteni. Az idézésnek nekem amúgy is mágia szaga van. Ha ez így van, akkor pedig Isten előtt utálatos dolog.
Amennyiben abből indulok ki, hogy az emberi kapcsolatfelvételhez Isten engedélye kell, akkor a legjobb esetben nem működik a dolog. Rosszabb esetben valami egészen mást kapsz ami nem éppen angyal lesz. Mindenkiben szólni kellene a vészcsengőnek már maga a megidézés szó miatt és a szimbólumok, jelek használata miatt is. Szimbólumokat használnak a mágiában, boszorkányságban és a reikiben is. Isten angyalának nincs ilyenre szüksége. Engedély birtokában eljön hozzád és közli üzenetét vagy segít. Nem kell rángatni és idézgetni. Nem is hagyná magát.

A démonok megidézésénél is pont ugyanez az eljárás. Gyertya, szimbólumok használata és valamilyen idéző szöveg, ahol többször kimondjuk a megidézni kívánt démon nevét. Kísérteties a hasonlóság. Véleményem szerint ugyanez történik, csak valami jó és pozitív körítéssel. Sőt, még az elején (ha működik) érzed a pozitív energiákat, több pénzed lesz, javul az egészséged, stb. Persze később minden elromlik. Csak nem kapcsolod össze a kettőt... Mi lehet a jóságos angyalok (?) idézésének következménye.

Gondold át a dolgot racionálisan, érdemes-e olyannal játszadozni ami jóval fölötted áll és amivel kivíhatod Isten haragját vagy elutasítását.  

Megjegyzések